Noot redactie: we verdienen een commissie via partnerlinks op Forbes Advisor. Commissies hebben geen invloed op de meningen of evaluaties van onze redacteuren.

 

Top 10 cryptocurrencies in december 2021

Van Bitcoin en Ethereum tot Dogecoin en Tether, er zijn duizenden verschillende cryptocurrencies, wat het overweldigend kan maken als je voor het eerst begint in de wereld van crypto. Om u te helpen zich te oriënteren, zijn dit de top 10 cryptocurrencies op basis van hun marktkapitalisatie, of de totale waarde van alle munten die momenteel in omloop zijn.

1. Bitcoin (BTC)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 1,08 biljoen

Gemaakt in 2009 door iemand onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, Bitcoin (BTC) is de originele cryptocurrency. Zoals met de meeste cryptocurrencies, draait BTC op een blockchain, of een grootboek dat transacties registreert die zijn verspreid over een netwerk van duizenden computers. Omdat toevoegingen aan de gedistribueerde grootboeken moeten worden geverifieerd door een cryptografische puzzel op te lossen, een proces dat proof of work wordt genoemd, wordt Bitcoin veilig bewaard en beschermd tegen fraudeurs.

De prijs van Bitcoin is omhooggeschoten omdat het een begrip is geworden. Vijf jaar geleden kon je een Bitcoin kopen voor ongeveer $ 500. Op 30 november 2021 was de prijs van een enkele Bitcoin meer dan $ 57.000. Dat is een groei van ongeveer 11.400%.

 

2. Ethereum (ETH)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 557 miljard

Zowel een cryptocurrency als een blockchain-platform, Ethereum is een favoriet van programma-ontwikkelaars vanwege zijn potentiële toepassingen, zoals zogenaamde slimme contracten die automatisch worden uitgevoerd wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan en niet-fungible tokens (NFT’s). Ethereum heeft ook een enorme groei doorgemaakt. Beste bitcoin app 2022 vind je online. In iets meer dan vijf jaar ging de prijs van ongeveer $ 11 naar meer dan $ 4.700, met een stijging van meer dan 42.000%.

 

3. Binance-munt (BNB)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 104 miljard

De Binance Coin is een vorm van cryptocurrency die je kunt gebruiken om te handelen en vergoedingen te betalen op Binance, een van de grootste crypto-uitwisselingen ter wereld.

 

Sinds de lancering in 2017 is Binance Coin verder uitgebreid dan alleen het faciliteren van transacties op het uitwisselingsplatform van Binance. Nu kan het worden gebruikt voor handel, betalingsverwerking of zelfs het boeken van reisarrangementen. Het kan ook worden verhandeld of ingewisseld voor andere vormen van cryptocurrency, zoals Ethereum of Bitcoin. De prijs in 2017 was slechts $ 0,10; op 30 november 2021 was het gestegen tot meer dan $ 628, een winst van ongeveer 627.000%.

 

4. Tether (USDT)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 73 miljard

In tegenstelling tot sommige andere vormen van cryptocurrency, is Tether een stablecoin, wat betekent dat het wordt ondersteund door fiat-valuta’s zoals Amerikaanse dollars en de euro en hypothetisch een waarde behoudt die gelijk is aan een van die coupures. In theorie betekent dit dat de waarde van Tether consistenter is dan die van andere cryptocurrencies, en dat het de voorkeur geniet van beleggers die op hun hoede zijn voor de extreme volatiliteit van andere munten.

 

5. Solana (SOL)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 64 miljard

Solana is ontwikkeld om het gebruik van gedecentraliseerde financiële (DeFi), gedecentraliseerde apps (DApps) en slimme contracten mogelijk te maken. SOL, Solana’s native token, drijft het platform aan. Toen het in 2020 werd gelanceerd, begon de prijs van SOL bij $ 0,77. Op 30 november 2021 was de prijs bijna $ 213,42, een winst van meer dan 26.500%.

 

6. Cardano (ADA)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 52 miljard

Iets later in de crypto-scene, is Cardano opmerkelijk vanwege zijn vroege omarming van proof-of-stake-validatie. Deze methode versnelt de transactietijd en vermindert het energieverbruik en de impact op het milieu door het competitieve, probleemoplossende aspect van transactieverificatie dat aanwezig is in platforms zoals Bitcoin te verwijderen. wat zijn populaire cryptomunten? Cardano werkt ook als Ethereum om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties mogelijk te maken, die worden aangedreven door ADA, de oorspronkelijke munt ervan.

Cardano’s ADA-token heeft een relatief bescheiden groei doorgemaakt in vergelijking met andere grote cryptomunten. In 2017 was de prijs van ADA $ 0,02. Op 30 november 2021 was de prijs $ 1,57. Dit is een stijging van 7.850%.

 

7. XRP (XRP)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 47 miljard

Gemaakt door enkele van dezelfde oprichters als Ripple, een bedrijf voor digitale technologie en betalingsverwerking, kan XRP op dat netwerk worden gebruikt om uitwisselingen van verschillende valutatypen te vergemakkelijken, waaronder fiat-valuta’s en andere grote cryptocurrencies. Begin 2017 was de prijs van XRP $ 0,006. Op 30 november 2021 bereikte de prijs $ 1,00, wat overeenkomt met een stijging van 16,666%.

 

8. Amerikaanse dollarMunt (USDC)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 38 miljard

Net als Tether is USD Coin (USDC) een stablecoin, wat betekent dat het wordt ondersteund door Amerikaanse dollars en streeft naar een verhouding van 1 USD tot 1 USDC. USDC wordt mogelijk gemaakt door Ethereum en u kunt USD Coin gebruiken om wereldwijde transacties te voltooien.

 

9. Polkadot (DOT)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 37 miljard

Cryptocurrencies kunnen een willekeurig aantal blockchains gebruiken; Polkadot (en zijn naamgenoot-crypto) wil ze integreren door een cryptocurrency-netwerk te creëren dat de verschillende blockchains met elkaar verbindt, zodat ze kunnen samenwerken. Deze integratie kan de manier waarop cryptocurrencies worden beheerd veranderen en heeft geleid tot een indrukwekkende groei sinds de lancering van Polkadot in 2020. Tussen september 2020 en 30 november 2021 steeg de prijs met ongeveer 1.300%, van $ 2,93 naar $ 38,61.

 

10. Dogecoin (DOGE)

Marktkapitalisatie: meer dan $ 28 miljard

Dogecoin is een hot topic geweest dankzij beroemdheden en miljardairs zoals Elon Musk. Beroemd begonnen als een grap in 2013, werd Dogecoin snel een prominente cryptocurrency-optie, dankzij een toegewijde community en creatieve memes. In tegenstelling tot veel andere crypto’s, zoals Bitcoin, is er geen limiet op het aantal Dogecoins dat kan worden gemaakt, waardoor de valuta vatbaar is voor devaluatie naarmate het aanbod toeneemt. De prijs van Dogecoin in 2017 was $ 0,0002. Op 30 november 2021 was de prijs $ 0,22 – een stijging van bijna 110.000%.

 

 

 

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.